Hormonell

    Obalans

* S t r e s s *


Min Stress. Texten nedan skrev jag i april 2015. Anledningen till att jag skrev om min stress först då är att jag kunde titta på den utifrån och förstå den. Jag är inte "mitt uppe i den". Den har dämpats p g a att det som stressar mig har minskats ner.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Jag älskar min dotter över allt annat men tyvärr blev många utav mina symtom värre efter jag fick barn och det tillkom även en hel del besvär. Att ta hand om ett barn med alla mina krämpor har varit det absolut största stressmomentet. Att inte kunna få rå om sig själv utan alltid sätta sitt barn i första hand. Dr Hotze pratar väldigt mycket om just detta - att kvinnors hormonproblem ofta ökar efter att de har fått barn... Min dotter är nu "en stor tjej" och klarar sig mer och mer på egen hand och behöver inte sin mamma lika mycket :) Ni som har barn vet vad jag pratar om. Lägg därtill att jag alltid har tagit mest ansvar för "hushållssysslorna" pga makens arbetstider och det faktum att jag arbetat hemifrån sen dottern var liten och fram till trasslet med sjukskrivningen och arbetslösheten.

 

Nästa stressgrej för mig har självklart varit alla mina jobbiga symtom och att inte få någon som helst hjälp eller förståelse ifrån svensk sjukvård. Detta vidriga fnysande, ifrågasättandet och förnedringen ifrån svenska läkare när de inte tar symtomen på allvar och tittar och pratar med en som om att man vore hypokondriker. Jag vet att väldigt många utav er upplever precis samma sak med era läkarkontakter. Som tur var hittade jag kliniken i London 2011 och det blev min räddning.

 

Att fortsätta att arbeta och kämpa på år ut och år in var nog inte så smart. Det gjorde inte mina krämpor, min stress eller min trötthet bättre precis men jag blev ännu mer stressad över att känna att jag kanske inte kommer att orka så mycket längre så jag fortsatte att arbeta. Jag hade ett bra och välbetalt arbete. Men till slut blev jag ju sjukskriven...

 

SÅ TILL SLUT orkade inte min kroppen längre. Den sa till mig att nu räcker det. Den hade blivit väldigt trött på att år efter år sända ut mängder med signaler på att jag behövde ta det lugnt. Trots att många utav mina symtom blivit så mycket bättre eller försvunnit helt bl a med hjälp av London så räckte inte det.

 

Det är stressen, tröttheten, all smärta och mina jobbiga förkylningar som har tagit kål på mig.


Minsta lilla grej stressar mig fortfarande men jag blir inte lika hysterisk som tidigare. Jag andas djupt och försöker lugna ner mig. Jag klarar oftast bara av att göra en sak i taget och jag måste koncentrera mig väldigt mycket. Om någon/något stör mig kommer stressen. I sociala sammanhang får jag skärpa mig och det dränerar energin. Jag är konstant trött även om jag nuförtiden har fler dagar då jag känner mig piggare. Om du aldrig har haft en konstant trötthet som inte går att vila bort så är det svårt att förklara hur det känns men jag kan försöka:

 

När man är konstant trött och stressad så spelar det ingen roll om det är tisdag förmiddag, lördag kväll eller julafton. Man får ta varje dag som den kommer. Vad jag menar med det är att bara för att det är julafton och allt vad det innebär så blir man inte piggare för det... man har sina begränsningar och man släpar runt på sin stora, tunga säck av trötthet dag ut och dag in.Lyssna på detta mycket intressanta inslag ifrån Sveriges Radio med Komikern Annika Andersson.

Klicka på play för att lyssna och på texten för mer info.

Här kommer mer ifrån Sveriges Radio.

Detta stämmer väldigt bra in på mig eftersom jag varje år under 11 år (från min dotter föddes år 2003 fram till 2014) var konstant och kraftigt förkyld varje höst-vinter under 6 månader.

Köp dina hormoner, vitaminer och mineraler och andra tillskott från UK!

Här kan du oxå köpa hormoner, vitaminer och miniraler.

Chihuahua Kennel

Independent Forever Business Owner

Accessoarer till Barn, Baby och Undomar!


Behöver du Tips och Råd?


Välkommen att boka Samtal med mig!

Klicka HÄR


1 timme = 200 kr

Installera Appen Titus Loyalty App - Referral name: hillstedt

Få rabatter och erbjudanden av anslutna Handlarna.