Hormonell

    Obalans

* 2 0 1 4 *


26/11 2014 - TIDNINGEN HÄLSA

 

I senaste numret av tidningen Hälsa kan ni läsa om mig! Nu får ni äntligen veta vem jag är! Artikeln handlar om:

 

Vi hittade hormonhjälp utomlands.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


4/11 2014 - KONSULTIATION MED LONDON IGEN

 

Det var längesedan jag hade en konsultation med London pga USA-läkaren. Men nu kände jag att det var dags igen. Jag kände att det var dags för mer stöttning av bioidentiskt progesteron. Kroppen vänjer sig så ibland måste man justera. Den här gången gick vi tillbaka till krämen istället för Lozenge som jag haft under några år. Styrkan höjdes till 50 mg och jag tar en eller två gånger per dag beroende på vilken dag i cykeln det är. Jag fortsätter att ta varje dag hela cykeln...

 

Fick oxå Melatonin 3 mg som Lozenge och dem är det fart på! Man somnar snabbt in. Dessvärre vaknar jag fortfarande ibland för tidigt eller mitt i natten. Och som vanligt spelar det ingen som helst roll hur mycket eller lite jag sover. Är fortfarande lika trött för det...


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


14/8 2014 - DET HÄNDE MIG...

 

Jaa... man brukar ju säga så när man får vara med om någonting hemskt, overkligt, överjävligt eller att något är utanför ens kontroll. Det jag tänker berätta för er handlar om när precis allting går snett kring en sjukskrivning, närmare bestämt min egen.

 

Ni som har koll på min hemsida vet att jag har kämpat i många år med mina symtom. Ni vet oxå att jag mår SÅ mycket bättre med hjälp av min läkare i London och deras hormonterapi. Ni vet oxå att min USA-läkare hittade många "fel" på mig som han har rättat till. Det som dock återstår är fortfarande bl a en enorm konstant trötthet, allergier, långa och svåra förkylningar 6 månader varje år, stress m m.

 

Efter att ha kämpat med att försöka fortsätta arbeta sa min kropp till slut ifrån i höstas. Den orkade inte längre. Och detta trots att jag har haft turen att arbeta hemifrån de senaste nio åren. Hade jag inte haft möjligheten att göra det så hade jag varit tvungen att sjukskriva mig flera år tidigare.

 

OBS! De flesta "fel" som har begåtts har jag tyvärr upptäckt först i efterhand. Det är svårt att veta hur allting "skall vara" när man är mitt uppe i det och aldrig har varit sjukskriven tidigare.

 

Min sjukskrivning började med en halvtidssjukskrivning i november 2013. Min läkare och jag ville se om jag trots allt orkade fortsätta arbeta lite till. I början på januari fick jag ett brev ifrån Försäkringskassan (FK). De ville kalla mig till ett första möte. Jag har aldrig varit sjukskriven tidigare så jag ringde upp handläggaren och hade lite frågor. Handläggaren berättade för mig att hon inom kort skulle kalla mig till ett första Avstämningsmöte. FEL NR 1: Det gick ett par månader men jag hörde aldrig av henne igen. Duktig som jag är så ringer jag själv till FK och frågar vad som hände med mitt möte. Handläggaren svarar att hon precis skall sluta och har glömt av mig och att jag skall få en ny handläggare. Vid det här laget hade jag redan varit sjukskriven i tre månader och hade börjat en ny tremånadersperiod. Om jag har fattat det rätt så skall Avstämningsmötet ske inom de tre första månaderna. Efter ett par dagar får jag ett brev ifrån FK om att jag har fått en ny handläggare. I samband med detta så skulle jag läggas in på Sahlgrenska för provtagning. Den nya handläggaren och jag bestämde att vårt möte därför skulle ske i mitten på april. FEL NR 2: Mötet som vi hade var varken ett Avstämningsmöte eller ett Planeringsmöte. Ett Planeringsmöte skall ske inom 90 dagar av sjukskrivningen och så långt är det rätt. MEN på detta möte skall förutom jag och handläggaren även Arbetsgivaren närvara. Även den Sjukskrivande Läkaren och Arbetsförmedlingen kan vara med. Dessa personer fanns inte med och min handläggare nämnde överhuvudtaget inte ett ord om detta. Jag satt där själv, sjukskriven för första gången i hela mitt liv, sjuk och eländig och hade inte susningen av en chans att ro hem detta själv. Slutet på mina 180 dagar närmade sig med stormsteg (början på maj). Jag meddelande handläggaren att jag i nästa omgång (6 månader framåt) skulle bli heltidssjukskriven pga att jag inte mådde bättre av att arbeta halvtid. Det blev bråttom att få in kompletterande uppgifter ifrån min läkare och ett nytt läkarintyg. Handläggaren berättade för mig att det nu kommer att bli svårare för mig att fortsatt få sjukpenning eftersom jag nu kommer att bedömas mot hela arbetsmarknaden. Jag stoppar lite här med FK och kommer nu att berätta om min arbetsgivare.

 

Jag arbetar som säljare via telefon och har haft samma anställning sedan år 2005. Fick detta jobb efter min mammaledighet. Jag har arbetat hemifrån hela tiden. Min arbetsgivare (AG) och jag pratade om min kommande sjukskrivning i god tid. Han lovade att anpassa mina arbetsuppgifter efter min halverade arbetstid. FEL NR 3: Tyvärr infriade han inte sitt löfte. Jag fortsatte att ha samma stora säljområde att ringa på. Vi hade pratat om att jag skulle få ett mindre. Jag hann självklart inte med att ringa igenom och ha koll på alla mina kunder. AG:ens lösning på detta var att vi skulle skala ner mitt område ifrån botten. Vi pratade om att "sätta klar" på kunder som inte genererade så mycket försäljning och låta dem klara sig själva. Detta tog tid ifrån min dyrbara "ringtid" men snäll som jag är så gick jag med på det. Efter att ha jobbat halvtid i tre-fyra månader så upptäckte jag dock att AG:en utan min vetskap, hade kommit på ett nytt sätt att minska mitt säljområde. Han hade börjad skala av mitt säljområde från toppen istället och lagt över kunder som genererade mycket försäljning och som jag bearbetat under många, många år till företaget istället. Jag gick alltså miste om behövlig provision. Ni som jobbar som säljare fattar vad jag menar. Jag konfronterade honom självklart och hans svar blev: även dessa kunder kan klara sig själva. Nu började jag bli jävligt förbannad, lessen och extra stressad och känna mig kraftigt utmanövrerad av min AG. Detta var det sista jag behövde med tanke på orsaken till min sjukskrivning. Stoppar här med AG och går tillfälligt tillbaka till FK.

 

Under mitt möte med FK i april så berättade jag för min handläggare om svårigheterna på mitt arbete som uppstått under min halvtidssjukskrivning.

FEL NR 4+5: Inte ens då tog hon upp att hon ville kalla till ett möte där även AG var med. I mina Journalkopior från FK som jag begärt ut, kunde jag senare läsa att den första handläggaren som skulle sluta hade skrivit: någon anpassning med arbetsgivaren behövs inte eftersom den försäkrade redan arbetade hemifrån. Hon kunde inte ha mer fel. Jag behövde verkligen hjälp med att prata med min AG! Dessutom har mitt arbete har alltid sett ut så här, att jag arbetar hemifrån alltså, och jag sökte inte hjälp hos svensk sjukvård förrän HT 2010. Till råga på allt så förvrängde min handläggare det jag berättade om min arbetsgivare i sitt Beslut. Hon beskrev mitt arbete som "ett krävande arbete vad det gäller att prestera bra resultat och att du har ett stort säljområde" och "du arbetar i ett arbete som ställer krav på att du levererar resultat, du har även ett stort säljområde, vilket du upplever som krävende". MEN detta gällde ju bara under min halvtidssjukskrivning och inte i vanliga fall. Det är ju inte mitt arbete som har gjort mig sjuk utan mina symtom... Handläggaren bestämde därför att det bästa för mig vore att byta arbete och jag gick därför miste om att prövas fortsatt mot min arbetsgivare fr o m dag 181 i sjukskrivningen. Nu skulle jag bara prövas mot hela arbetsmarknaden. Snacka om två mycket grova fel ifrån FK:s sida! Stoppar här igen med FK och går tillbaka till min AG.

 

Tyvärr uppstår mer trassel med min AG. Jag uppmanar alla med Tjänstepension och Kollektivavtal att läsa ordentligt i det "rosa kuveret" (ifrån Alecta i mitt fall) som kommer en gång per år. FEL NR 6+7: Jag råkade göra det denna gång och upptäckte att jag tydligen skulle ha lägre Årslön än min man och det stämmer inte. Jag har haft en mycket bra lön och lyckats bra som säljare! Dessutom tyckte jag att den diffade på nästan 100 000 kr. Detta var ju allvarligt i sig men jag upptäckte oxå när jag läste vidare att jag tydligen hade rätt till en ersättning ifrån Alecta under min sjukskrivning, sk Sjukpension och detta var ju goda nyheter :) Jag slängde mig självklart på luren och ringde upp Alecta! Det visade sig att min AG hade missat att göra en Sjukanmälan till Collectum och att det var därför som Alecta inte hade börjat betala ut ersättningen ännu. Ersättningen börjar gälla fr o m dag 91 i sjukskrivningen. Åter till min årslön. Jag var ju redan irriterad på AG och blev inte gladare av dessa fynd. Han skickade snabbt in sjukanmälan till Collectum men hävdade med bestämdhet att den till Collectum anmälda årslönen var det inget fel på. Det funkar så att AG anmäler varje år in den till Collectum som sammanställer och administrerar. OBS detta är inte samma sak som vad som faktiskt står i Deklarationen. Jag ringde självklart till Collectum för att få hjälp. Fick prata med en mycket trevlig kille som höll med mig om att allt nog inte stod rätt till. Han ringde därför upp min AG och fick fart på honom! Inte nog med att AG hade anmält fel årslön för det senaste året, han hade dessutom under flera år "räknat fel". Tur att jag fick hjälp med att rätta till detta eftersom det påverkar min framtida pension! Och jag hade rätt... det diffade på nästan 100 000 kr. Denna höjning av min anmälda årslön påverkade oxå ersättningen ifrån Alecta som betalade ut mer pengar retroaktivt :) Är allt frid och fröjd nu? Nä tyvärr inte. FEL NR 8: Vid ett av mina många samtal med Alecta så frågar de mig om AG har betalt ut någon Sjuklön till mig. Sjuklön säger jag förvånat. Vad är det? Jo mina vänner, det är en ersättning som ingår i Kollektivavtalet och ger mig rätt till en ersättning ifrån AG dag 15-90 i sjukskrivningen. Ersättningen är extremt krånglig att räkna ut så det tänker jag inte gå in på nu. Tycker ni att jag hittills har fått en lugn och välbehövlig sjukskrivning? Nä, tänkte väl det. Återigen dags för ett samtal med AG. Han betalar därefter ut sjuklön på nästa lön. Blev det rätt? Nä, långt ifrån. Alecta hade hjälpt mig med uträkningen och jag förväntade mig en summa på ca 11 000 kr men fick endast futtiga 2 300 kr. Pust. Efter lite påtryckningar där jag hotade med Advokat m m och vad som faktiskt står i mitt kollektivavtal så justerade AG utbetalningen till min fördel. Här hade det varit bra att vara med i Facket men jag är bara med i A-kassan. Kruxet när det gäller min årslön och min sjuklön är att min lön enbart består av provision och det finns både bra och dåliga sätt att räkna på och min arbetsgivare föredrog att välja det som kostade honom minst... Tack för hjälpen Collectum!

 

Nu vill jag berätta lite om min Sjukskrivande läkare. Han lyckades få sina/mina två första läkarintyg godkända av FK. Alltså 3 + 3 månader. MEN som jag skrev tidigare så hårdnar FK:s syn på den sjukskrivna efter 180 dagar. Min handläggare tog kontakt med honom efter att hon fått in mitt tredje läkarintyg. Det skulle gälla ett halvår framåt och en sjukskrivning på heltid och hon ville ha in kompletterande uppgifter. FEL NR 9: Min läkare hade bl a misslyckets med att tala om vilka Aktivitetsbegränsningar jag har och på vilket sätt jag skall Rehabiliteras. I efterhand har jag fått reda på att det tydligen är mycket vanligt att det är här det brister. Läkarna och FK pratar inte samma språk. När det gäller mina aktivitetsbegränsningar så jag har vid flera tillfällen talat om för min läkare att även om han har satt diagnoserna Kronisk Trötthetssyndrom och "en välställd" Hypotyreos så är det mycket viktigt att alla mina symtom finns med i läkarintygen. Han måste tala om på vilket sätt de påverkar mig i mitt arbete. Det räcker inte med att t ex skriva att jag har en enorm trötthet, att jag är mycket stressad och har långdragna och svåra förkylningar. När jag har tagit upp detta med honom så svarar han:

 

"Jag står för mina intyg. Jag har medvetet inte räknat upp alla Dina symtom. Det skulle minska trovärdigheten i intygen".

 

"Jag upplever bestämt att jag ej kan skriva mina intyg på något annorlunda sätt, jag kan bara beklaga att FK ej uppfattar andemeningen i mina intyg".

 

Som ni säkert förstår så är ju min läkares oförmåga att skriva ett korrekt läkarintyg som rena rama julafton för min handläggare. FK blir helt enkelt överlyckliga över dess brister och dyker ner som en hök i mitt intyg och dissekerar det fullständigt. Att de själva har, som jag ser det, begått tjänstefel flera gånger enl. ovan tar de ingen som helst hänsyn till trots att jag klart och tydligt förklarar detta i de Synpunkter som jag får lov att komma in med före de fattar sitt beslut. Jag kan berätta att handläggaren tar ingen hänsyn överhuvudtaget till mina synpunkter i sitt beslut...

 

Vidare har min sjukskrivande läkare inte lyft ett finger för att rehabilitera mig. Jag visste inte ens att han borde göra det under min sjukskrivning. Dessutom gick han i pension ifrån sin vanliga tjänst i juni 2014 (jobbar numera endast två dagar i veckan med lite annat) så han tyckte väl inte att han "kunde planera framåt" för mig.

 

FK beslutar i juni 2014 att jag inte kan få sjukpenning längre och anser att jag skall börja arbeta igen i samma omfattning som före jag blev sjukskriven. Jag skall dock inte gå tillbaka till min nuvarande AG eftersom de ju har bestämt att det arbetet är alldeles för krävande för mig och hänvisar mig därför till Arbetsförmedlingen (AF). Jag blev ju inte prövad mot AG efter dag 180 enl. ovan...

 

Som ni förstår så knäcker detta mig fullständigt och jag mår extremt dåligt under ett par dagar. Sen blir jag j-vligt förbannad istället och rycker upp mig och fortsätter att kämpa. Jag letar efter info på nätet såklart och hittar intressant läsning om en man som tidigare arbetade som hög chef på FK men som bytt bransch och ställt sig på de sjukas sida istället. Han hjälper oss sjuka med att överklaga FK:s beslut m m. Som tur är så befinner han sig i närheten av mig så vi träffas! Träffen mynnar bl a ut i ett han vill att jag begär ut mina Journalkopior ifrån FK och ber mig kolla så att AF satt rätt kod på mig vid inskrivningen. Han tycker oxå att jag kan skriva min Omprövning till FK själv och sen hjälper han till vid överklagandet till Förvaltningsrätten osv. Faktiskt till en ganska rimlig summa...

 

Nu hoppar jag tillbaka till mig AG igen. FEL NR 10: I mina journalkopior läser jag till min fasa att min AG själv ringt in till FK och vill lämna information i slutet på maj:

 

"Arbetsgivaren anser att de uttömt alla möjligheter att erbjuda annat arbete eller arbetsuppgifter till den försäkrade".

 

Som ni kanske förstår så är detta en FULLSTÄNDIG lögn. Han har inte lyft ett finger för att varken anpassa min tjänst eller erbjuda mig något annat. Jag har däremot vid flera tillfällen påtalat för min AG att han har vissa skyldigheter under en sjukskrivning. Att han ringer in till FK på detta sättet är bara ett sätt för honom att rädda sitt eger skinn.

 

Nu över till AF. Jag går till AF dagen efter att jag är "utförsäkrad" (25/6) och i min "inskrivning" går det att läsa:

 

Är fortfarande sjukskriven från sin anställning och skriver idag in sig som ombytessökande för att skydda sin SGI då hennes sjukpenning har blivit indragen. X kommer att överklaga indragning. Om X inte kan återgå till sitt nuvarande arbete i anpassad form behöver X:s arbetsförutsättningar klargöras. X är i behov av att träffa handläggare inom arbetslivsinriktad rehabilitering.

 

Arbetsförmedlaren som skriver in mig är mycket trevlig och förstående. Tyvärr är det inte hon som kommer att bli min kontaktperson. Den person om jag skall få som kontakt skall dessvärre inom kort gå på semester så jag får vänta ända till 4/8 innan jag kan ringa henne. Ringer henne den 4/8 och ber om ett möte så snart som möjligt. Näääääää se det går inte. Vi har fortfarande semestertider här och är kort om folk. Hon kan ta emot mig först den 27/8. Jaha.

 

Det lustiga med övergången mellan FK och AF är att de på AF verkar ta emot en med öppna armar. Jag läser på deras hemsida om att man kan komma som man är, sjuk och eländig och vi hjälper dig efter dina egna förutsättningar. Så låter det inte på FK. Nä, trots att jag är sjuk så har de bestämt att jag skall börja jobba i samma omfattning som före jag blev sjukskriven. Får det verkligen gå till på detta sättet? Det är ju rena rama sandlådenivån. Jag har arbetat för samma arbetsgivare i nio år, blir sen sjukskriven på halvtid i sex månader och därefter sjukskriven på heltid. Vad gör FK? Jo de tycker att jag efter sex månader skall börja arbeta i samma omfattning som före jag blev sjukskriven.

Öhhhh, det kan ju vem som helst förstå att det är något som inte stämmer. De tar ingen som helst hänsyn till att min AG, läkaren eller de själva kraftigt har klantat till det utan låter detta gå ut över mig. Jag som behöver mest stöd och hjälp av dem alla...

 

I juni träffar jag oxå en ny läkare. Min sjukskrivande läkare går i pension ifrån sin nuvarande tjänst men kommer att jobba med lite annat två dagar i veckan så han finns att nå i alla fall.

 

FORSÄTTNING FÖLJER... se år 2015


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


13/8 2014 - INGEN SÖMNAPNÉE

 

Det blev ingen sömnutredning på den dyra kliniken som jag skrev om den 8/5. Jag fick istället låna med mig en "sömnutredningsutrustning" hem över natten. Det var en faslig massa slaggar och apparater som skulle fästas på kroppen. Mätningarna visade bl a om man snarkar, har andningsuppehåll och hur man syresätter sig.

 

Enl. läkaren som tittade på resultaten så hade jag ingen sömnapnée som tur var och han sa att allt annat så bra ut.

 

När jag visade resultaten för min USA-läkare så hittade han självklart något... Han tyckte att min syresättning kunde ha varit bättre. Mitt resultat var: 95,2 % och ville ha sett ett lite högre värde...

 

Angående USA-läkaren så gör jag nu ett uppehåll med honom. Tycker inte att han kan göra mer för mig just nu + att det kostar på.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

23/6 2014 - FÖR ER SOM INTE FÖLJER MIG PÅ FACEBOOK...

 

Har lagt upp lite trevlig info på min Facebooksida och ville bara komplettera med det här oxå.

 

Det här inslaget från TV4 Nyheterna (börjar 2:29) handlar om att allt fler svenskar vänder sig utomlands för att få vård och får ersättning för detta hos Försäkringskassan. Detta har ju jag gjort.

 

Här kan du lyssan på ett bra reportage ifrån P1 gällande Kronisk Trötthetssyndrom.

 

Detta inslag från SVT Nyheterna handlar om att sömnbrist skadar immunförsvaret.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


8/5 2014 - KONSULTATION NR 6 MED USA + UTREDNINGEN PÅ SAHLGRENSKA

 

Igår hade jag min sjätte konsultation med USA. Har avvaktat att skriva något om utredningen på Sahlgrenska enl. nedan (se anteckningar från den 31/1) före jag pratat med USA igen.

 

Utredningen/svälttestet på Sahlgrenska i GBG gjordes främst för att kolla om jag hade typ Insulinom. Alltså för att kolla upp om kroppen producerar för mycket insulin. De kollade även Glukos och Kortisol + mängder med andra prover. Tester gjordes både när jag åt men oxå under svälten. Tyvärr lyckades jag inte fullfölja helt och hållet. Att inte få äta något var oerhört tufft för mig i och med att ständigt intag av mat är ett måste för mig för att jag inte skall falla ihop fullständig. Vidare fick jag tyvärr dela rum med en annan kvinna och hon snarkade + att tester togs mitt i natten på både henne och mig och det var ett jäkla spring ut och in på vårt rum. Eftersom dålig sömn och avsaknaden av den, är ett av mina största problem så förstår ni säkert att dessa två ting (ingen mat och ingen sömn) blev en fullständig katastrof för min kropp. Jag lyckades i alla fall vara utan mat i nästan två dygn... Man kunde kanske tänka sig att detta med att dela rum borde vara något som Sahlgrenska kunde tänk på men mitt förtroende för svensk sjukvård är = 0 så jag är inte ett dugg förvånad.

 

Nåja, var där några intressant provsvar? Jo, det kan man lugnt säga. Är det något som min svenska läkare har uppvärksammat? Nä, självklart inte. Allt såg givetvis NORMALT ut!

 

Mitt största problem som jag fortfarande brottas med är en enorm trötthet och dålig sömn. Jag vaknar fortfarande mellan klockan 04:00 - 05:00 och kan oftast inte somna om. Via USA-läkare har jag blivit tillsagd att äta något strax före jag somnar och det har gjort att jag inte vaknar redan kl. 01:00 och sedan igen klockan 03:00 + klockan 05:00. Får nu ett längre sovpass före jag vaknar. Han har ju fattat att det är lågt blodsocker under natten som ställer till det för mig. Har skrivit om detta tidigare. Fick nu detta bekräftat svart på vitt i mina tester!! Kolla in dessa värden:

 

Dag 1 när jag fortfarande fick äta:

 

Kortisol klockan 16:00 = 140

Kortisol klockan 20:00 = 67

Kortisol klockan 23:59 = 130

Kortisol klockan 04:00 = 220

 

Vaknade givetvis strax före klockan 04:00 strax före sköterskan kom in och tog proverna. TRO FAAAAN DET att jag vaknar klockan 04:00 när mitt Kortisol är så högt. Jag har samtidigt ett Insulin på 9 och ett Glukos på 5,1 trots att jag inte har ätit något sedan en kvällsmacka klockan 20:00, alltså åtta timmar tidigare. Intressant i sammanhanget är att jag på morgonen några timmar senare 30 minuter efter frukost (dag 2) ligger på ett Insulin på 15 och ett glukos på 4,6.

 

Insulinet skall vara högt efter måltid men inte mitt i natten!!! Klockan 04:00 bör det ligga på 2-3.

 

Varför blir det såhär? USA-läkarens teori är att mitt blodsocker sjuker under natten. Kortisolet stegrar och hjälper till att höja blodsockeret så att jag inte skall ligga och dö och insulinet höjs för att kunna pressa ner sockret och hjälpa till att få in sockret i cellerna. Simsalabim! Han frågar sig samtidigt om det är så att min glykosreserv från levern inte funkar som den skall. Jag hade ju trots allt problem med levern i hans tidigare tester. En annan tanke är att jag kan ha något fel på andningen under sömnen, dvs någon form av sömnapnée.

 

Min svenska läkare vill inte tänka alls på detta och nekar självklart till att det skulle vara något konstigt med dessa värden klockan 04:00 mitt i natten och det faktum att jag under i stort sett hela mitt vuxna liv har haft en usel sömn med ständiga uppvaknanden. Det handlar helt enkelt om okunskap hos honom. Trist bara när man arbetar som läkare och har den inställningen. Man kan tycka att man borde ha ett kall och vilja hjälpa, lära sig mer och verkligen gå till botten med folks krämpor. Mina sömnproblem kvarstår ju...

 

Han vill i alla fall skicka mig till en sömnklinik. Tyvärr är den privat och svindyr och jag får väl betala själv. Läs mer här. USA-läkaren tycker detta är bra och vill veta om det är någon sömnapnée på G före han sätter in sina nästa åtgärder.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


15/4 2014 - FÖRVALTNINGSRÄTTEN

 

Min överklagan mot Försäkringskassan (se nedan) blev registrerad hos Förvaltningsrätten för en månad sedan. Ringde till dem idag och kollade. Normal handläggningstid är 8-10 månader. Då väntar vi på det, jag är inte död än...

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

14/4 2014 - MINA "PREPARAT" IFRÅN USA, OMGÅNG NR 5

 

Mot mitt kassa immunförsvar tar jag nu två preparat, så här jobbar det första:

 

"This is a whole food supplement that helps support the bodies ability to drain dead cells fram bacteria, virus and allergens through the liver and lymph system more effectively".

 

Och så här det andra:

 

"This is a lipuid immune support product that is herbal and also has antiviral and antibacterial mushroom support. It´s designed to support the speeding of the white blood cells to eat up things that cause allergies and infections".

 

Vi får se hur det går med det. Jag är så fruktansvärt trött på att jämt vara antingen konstant förkyld eller ha en konstant nästäppa. Jag vill kunna andas! Jag droppar på med mina Sublingual Drops mot kvalster men det tar tydligen långt tid för kroppen att bygga upp ett försvar... Egentligen så borde jag skaffa speciella lakan m m för detta men de är så j-vla dyra. Vi får se. Han föreslog även en luftrenare. Oxå dyrt.

 

När det gäller Sublingual Progesteron så var det inte hans egna droppar utan de kom ifrån BioMatrix. Tyvärr så fick jag en extremt brännande känsla under tungan när jag testade dem! Det gjorde så j-vla ont och jag fick typ som en brännskada som satt i några dagar. Hittade denna info om produkten: Some hormone formulas contain alcohol as a base carrier for the active ingredient. This may cause burning in the mouth for some patients, therefore titration and sequencing with these formulas is strongly recommended. Jag mailade till BioMatrix och min läkare och frågade hur jag skulle göra och de säger att man kan blanda ut dem i vatten men i så fall höja dosen. Har inte vågat testa igen men skall göra det...

 

Skall prata med USA igen i maj och då får jag svar på min vitamin- och mineralanalys.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


7/3 2014 - KONSULTATION NR 5 MED USA

 

Inför mitt femte samtal med läkaren i USA så kom jag att tänka på Dr Hotzes åtta-stegs program som man kan läsa om i hans första bok. Mina symtom passar in så bra eller hur?

 

Tyvärr har jag under denna höst-vinter som vanligt haft stora problem med konstanta förkylningar. Var under en period riktigt dålig med extremt ont i halsen. Tycker inte att USA-läkarens hjälp mot detta har funkat så bra förutom att jag har lättare att andas och blir inte så anfådd av minsta lilla backe när jag är ute och går med hundarna... Jag har flera gånger pratat med honom om att min kvalsterallergi gör mig extra känslig mot bakterier och att jag har lättare att bli förkyld + att min konstanta nästäppa står mig upp i halsen. Han frågar sig om problemen t ex beror på att levern inte klarar av att processa detta eller om det beror på immunförsvaret... Han insåg nu att vi får sätta in kraftigare grejer för mitt kassa immunförsvar. Återkommer med vad jag skall ta för detta. Tyvärr får mina binjurar jobba på högvarv hela tiden för att försöka bli av med allergin och att bekämpa mina förkylningar och de lyckas ju inge bra med detta.

 

Jag kommer även att pröva Sublingual Drops. Man droppar det ämne som man är allergisk mot varje dag under tungan i form av homeopatmedicin och bygger på så sätt upp antikroppar. Han har detta bland sina producter men jag har valt att testa ett annat märke p g a att det var billigare. Jag hoppas INNERLIGT att detta kommer att hjälpa!

 

En annan spännande grej är att jag kommer att pröva hans bioidentiska progesteron istället för Londons. Progesteronet kommer oxå i form av Sublingual Drops och man tar olika antal droppar per dag beroende på vilken dag det är i cykeln. Återkommer med hur det går med detta.

 

Jag skall även göra en vitamin- och mineralanalys i form av "urine and saliva swab". Jag valde den billigaste. Den är bara 70-80% "korrekt" tyvärr men dock den mest omfattande av de han hade att välja på. Han trodde dock att detta skulle funka.

 

I övrigt kan jag säga att Ovex har fått mina cyklar att bli långa igen så det är bra. Jag fortsätter att kämpa med mina nya matvanor pga av födoämnesintoleranserna enl. nedan. Sockret har varit lättast att plocka bort men när det kommer till att laga middag som skall anpassas även till maken och dottern så blir det svårare. Men försöker för egen del att undvika in i det längsta mjölkprodukterna och gluten. Det finns många mjölkfria och glutenfria alternativ att välja på. Jag har nu även gått ner ännu mer i vikt och det är ju trevligt. Inte för att jag var jättetjock innan men åh vad skönt det är att vara smalare :) Jag är fortsatt trött och skall göra min undersökning som jag skrev om nedan i slutet på denna månaden.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

2/3 2014 - EN ENORM SEGER MOT FÖRSÄKRINGSKASSAN!

 

I april förra året lämnade jag in en ansökan till Försäkringskassan: Ersättning i efterhand för planerad vård i ett annat EES-land. Jag har nu fått utbetalt lite drygt 12 000 kr och de ersätter mig för alla mina läkarkonsultationer. Det har varit flera telefonkonsultationer/Skype och ett besök på kliniken i London. De ersätter även blodproven som jag tog när jag var där. De ersätter dessutom för Melachron och Armour Thyroid. De ersätter INTE för bioidentiskt progesteron, testosteron eller för DHEA. MEN jag har självklart lämnat in en överklagan! Överklagan går vidare till Förvaltningsrätten. Försäkringskassans Försäkringsmedicinska rådgivare för Internationell Vård har i sin rapport gällande min ansökan gjort bort sig ett par gånger, hennes argument håller inte och innehåller dessutom rena felaktigheter så jag hoppas på SLUTSEGER och på ytterligare ersättningar!

 

Hela den här processen har varit oerhört energikrävande och bemötandet från FK har varit allt annat än trevligt. När man läser blanketten och fyller i den så låter det så himla lätt och enkelt att få sin ansökan godkänd. MEN icke. Är man sjuk och svag så är det sista man behöver krånglig byråkrati! Man behöver även vara exprt på att uttrycka sig i tal och skrift och det är ju inte alla som är det...


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

31/1 2014 - HYPOGLYKEMI

 

Har misstänkt under hela mitt liv att det är något som inte stämmer kring mitt blodsocker med kopplingar till maten. Jag liksom min mamma och även min dotter måste äta med jämna mellanrum för att inte tappa sugen fullständigt. Vi blir antingen hysteriska, får huvudvärk eller blir trötta och griniga om vi inte fyller på med mat i tid. Självklart är detta som vanligt inget som svensk sjukvård har brytt sig det minsta om att uppmärksamma. TROTS MINA SYMTOM och trots att jag vid ett tillfälle 2011 hade ett glukosvärde på 3,3 ca 30 minuter på morgonen efter frukosten. Läkarens kommentar var: ja, det var väl lite lågt. När jag läser på nätet så är värden under 4 extremt ovanligt om man inte har diabetes och det har jag ju inte.

 

I somras läste jag boken Adrenal Fatigue skriven av James Wilson. Har skrivit om detta tidigare. Fruktansvärt bra bok! En helt ny värld öppnades för mig och jag förstod att jag måste kolla upp mitt blodsocker. Som vanligt fick jag tjata på min läkare men till slut fick jag under november månad under tre dygn gå med en blodsockermätare på magen + även mäta manuellt samtidigt.

 

Resultatet hittar ni HÄR.

 

Som ni kan se så är mitt blodsocker stundtals lågt under dagen men det som är mest intressant är det låga värdet under natten, 3,1 som lägst. Detta hittar ni på fjärde och sista sidan bl a. Varför att detta så intressant nu da? Jo, här har vi förklaringen till att jag så länge jag kan minnas har vaknat flera gånger varje natt och haft stora problem med att somna om. Inte konstigt att jag är så j-vla trött hela tiden!!

 

Min läkare i USA tittade på resultaten och sa direkt att det är inte så konstigt att du vaknar. Varför? Jo, eftersom blodsockret går ner när jag ligger och sover så fixar kroppen ett kortisolpåslag för att höja det. Vad händer då? Jo, jag blir pigg och vaknar! USA-läkaren har nu bett mig att äta kolhydrater/protein strax före jag går och lägger mig. Har prövat ett par nätter nu och det har väl blivit aningen bättre. Får sova lite längre pass före jag vaknar men klarar inte hela natten... Han pratade om att sätta in en Cortisol Corrector ifall detta inte hjälper, vet inte vad det innebär ännu.

 

Har nu även pratat med min svenska läkare om resultatet och herrej-vlar vilken utskällning han fick. Det visar sig att jag är den förste som har fått mäta mitt socker hos dem. Han har flera andra patienter med lågt kortisol och hypoglykemisymtom men de har inte mätt blodsockret på dem som jag gjort. JAG BLIR FULLKOMLIGT GALEN ÖVER HUR DÅLIGT BEMÖTT MAN BLIR AV SVENSK SJUKVÅRD.

 

De kommer nu att plocka in mig för en 72-timmars svälttest där de mäter: glukos, insulin och kortisol.

 

Även här är jag den första som får göra detta... Suck. Klicka HÄR för utdrag ur boken Adrenal Fatigue för mer info.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


24/1 2014 - KONSULTATION NR 4 MED USA

 

Min nya läkare i USA och jag hade vår fjärde Skype-konsultation härrom dagen. Ännu en seger för mig! Mitt födoämnesintoleranstest är nu analyserat. Även detta test bekräftar att det är saker i min kropp som pågår och gör så att jag mår dåligt. Ytterligare besvär på min symtomlista har fått sina förklaringar.

 

Det som gör mig så j-vla förbannad är att svensk sjukvård ännu en gång har misslyckat med att reda ut vad som felar. Jag var ju hos allergiläkaren i somras och bad dem test ALLT. När det gäller födoämnestester i Sverige så görs bara IgE-tester via pricktest eller blodprov. Om jag har fattat de hela rätt så ser man bara riktiga allergier i dessa tester, typ jordnötsallergi och min Kvalsterallergi t ex. Jag har istället fått göra ett IgG-test. Här går man lite mer på djupet och ser om det har bildats antikroppar mot specifika födoämnen.

 

Dessa antikroppar mot födoämnen skapar en inflammatorisk process som pågår i kroppen hela tiden.

 

Som vanligt har Dr Hotze något bra att säga om detta!

 

Lägg märke till att han pratar om att man oftast har en mix av olika allergier och detta stämmer ju i mitt fall. Jag är allergisk mot Kvalster, lite Björk, lite häst, lite katt och Penicillin (tål en sort som tur är).

 

Förstår att ni är nyfikna på mitt resultat! Klicka HÄR. Värdet skall ligga under 500 men på några ställen ligger jag nära gränsen som t ex Wheat (vete), Buck Wheat (bovete) och Suger Cane (sockerrör). Min läkare menar på att jag helt skall undvika mjölkprodukterna i 90 dagar + även gluten pga att dessa ofta går hand i hand. Vi kunde gjort ett fördjupat test på gluten men vi hoppar det och tar bara bort det från kosten och ser vad som händer. Sockret vill han oxå att jag tar bort helt. Före jag började med Armour Thyroid 2011 hade jag ett enormt sockerbehov. Utan AT hade det varit helt omöjligt att lyckas minska det behovet. Fram till HT 2013 blev det bara mindre och mindre. Försöker nu sluta helt och hållet!

 

Här kan ni läsa om liknande test man kan ta i Sverige, privat och svindyrt såklart.

 

Om ni undrar om jag kommer att ringa och "skälla ut" min allergiläkare så är det på G.

Köp dina hormoner, vitaminer och mineraler och andra tillskott från UK!

Här kan du oxå köpa hormoner, vitaminer och miniraler.

Chihuahua Kennel

Independent Forever Business Owner

Accessoarer till Barn, Baby och Ungdom!

Välkommen att besöka min webbshop.


Behöver du Tips och Råd?


Välkommen att boka Samtal med mig!


1 timme = 200 kr