Hormonell

    Obalans

* 2 0 1 2 *


20/12 - KLAGA PÅ VÅRDEN!

 

Nu går jag vidare i kampen! Har idag pratat med Socialstyrelsen och något som heter Enskildas Klagomål..

 

Skall nu fylla i en blankett som heter Anmälan om fel i vården. Jag har ju redan klagat på alla de sex läkare som jag varit hos sedan HT 2010 men det har ju inte hjälpt. Har även ringt till Patientnämnden men där kom jag heller inget vart. Skall bli spännande att se vad detta kan leda till. Jag kämpar för min egen del och alla ni andra kvinnor därute som trampar runt i vårdträsket utan att få hjälp.

 

Det är skrämmande att man kan presentera en sådan gedigen lista med symtom som min inför sex läkare och ingen av dem kan göra något för att hjälpa.

 

OBS! Är numera ändrat! Idag (2015) gör du din anmälan hos ivo.se

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


19/11 2012 - T Å L A M O D

 

Ville bara påminna er alla om att det krävs ett ENORMT tålamod om man vill få ordning på sina hormoner. Det är en lång process. Det har tagit mig två år att komma på fötter igen. Det största hindret är att det är extremt svårt att få hjälp i Sverige.

 

Kunskap hos läkarkåren och rätt Produkter saknas

 

Hade detta varit ett manligt problem så hade det med all säkerhet lösts för länge sedan... Vidare tar det ett tag innan man får koll på vilka hormoner som man behöver fylla på med och i vilken styrka. Kämpa på!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

7/11 2012 - SVAR PÅ BLODPROVER FRÅN LONDON M M

 

Första gången som jag tog blodprov på T3, T4 och TSH var i juli 2011. Detta var innan jag började med Armour Thyroid. Så här såg mina värden ut då:

 

T3: 3.9

T4: 17

TSH: 1.58

 

Ganska bra värden ändå får man väl säga men symtomen var det ju värre med... Nästa gång jag tog proverna var i januari 2012. Jag hade då käkat Armour Thyroid i två månader:

 

T3: 4.4

T4: 15

TSH: 0.96

 

Min läkare Dr Jan Toledano i London var nöjd över att mitt T3 hade höjts. Ännu mer nöjd blev hon över resultaten på de senaste proverna som hon själv tog på mig när jag var på besök hos dem för ett par veckor sedan. Your thyroid looks excellent so stick to your half grain of armour.

 

T3: 5.3

T4: 16

TSH: 1.40

 

Antingen har man ett tekniskt fel på sin sköldkörtel med kassa värden eller så ligger problemet på cellnivå. Jag tillhörde den senare kategorin. Symtomen är många, tydliga och besvärliga men syns inte i blodproven och existerar heller inte för den svenska läkarkåren. Idag mår jag mycket bättre.

 

Vidare tog hon även Vitamin D (ingen av mina sex läkare i sverige har tagit det provet förut) och det ligger på 124 - also perfect. You can take 1-2000IU/day to keep it where it is.

 

DHEA låg nu på 5.1. Det låg från början på 3.2 och höjdes till 7.4 efter ett par månader med DHEA 15 mg/dag. Har inte käkat det på ett tag så därför gick värdet ner igen. Skall börja nu igen. Your DHEA is quite good also, but I am happy for you to take some extra of this as I know you could do with some extra energy. När jag träffade Jan i London så berättade hon att en av hennes patienter hade ett värde på 20 och mådde alldeles utmärkt på det...

 

Vi pratade oxå om den gigantiska förbättringen som bioidentiskt progesteronkräm har gett mig. Jag berättade att jag fortfarande kan ha problem med sömnen veckan innan mens och då tyckte hon att jag kunde ta 40 mg x 3 istället för 40 mg x 2 dessa dagar. Hon menar att det inte är några höga styrkor ändå som jag får i mig... Dagarna kring ägglossning kan fortfarande ibland ge sig till känna i form av svullen mage. Skall testa att ta mer kräm nästa gång. Jag fortsätter även med Melachron/Melatonin.

 

Jag sänder en tanke till alla er som "bara" använder krämer med 20 mg i styrka

och inte märker så mycket förbättring.

 

Kanske har ni som jag hade en mycket låg produktion av progesteron under HELA cykeln...

Se vidare under Hormonprofil.

 

Sen tog vi ju självklart upp den gamla stötestenen kortison igen och jag kommer nu att sluta helt med att kämpa för att få testa detta. I alla fall via London eller i Sverige. Jan säger återigen att kortison inte är bra + att ett lågt kortisolvärde brukar rätta till sig när man får ordning "på resten". Specialist Pharmacy tillverkar ju inte bioidentiskt kortison och Sverige kan bara erbjuda syntetiskt i höga doser.

 

MEN... Dr Hotze och hans mottagning i Houston USA erbjuder bioidentiskt kortison i mycket låga doser 1,25-2,5 mg. Det är som jag tidigare sagt nog helt rätt för mig p g a mina förkylningar och allergier + att tröttheten kunde bli lite bättre. Återkommer i ämnet!

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

22/10 2012 - IDAG ÅKER JAG TILL LONDON

 

Har ju tidigare bara haft telefonkonsultationer med min läkare på Dr Marion Glucks klinik i London med idag åker jag och en annan tjej dit tillsammans för att träffa dem "på riktigt". För tjejen som jag åker med är det första kontakten med dem. Det skall bli kul och spännande. Hoppas att vi hinner besöka Specialist Pharmacy oxå.

 

Vidare märker jag nu en förbättring angående mina kraftiga och ständig förkylningar (läs mer från den 16/9). Det verkar dröja tills jag åker på nästa omgång. Det är helt fantastiskt och har inte inträffat sedan år 2003! Det måste ha att göra med att jag är på bättringsvägen även på andra områden!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


5/10 2012 - MER OM MIN HÅRMINIRALANALYS FRÅN 2007

 

Pålitliga små hårstrån! Upptäckte fler intressant saker när jag kollade på analysen igen. Kom ihåg att jag tröttnade på att följa upp p g a att jag skulle stoppa i mig hela 28 piller varje dag av olika kosttillskott. Pust. Och det gjorde ju min kropp oxå - tröttnade alltså :)

 

Hög proportion Kalcium/Kalium Ca/K:

Högt kalcium i förhållande till kalium uppvisar ofta en tendens till hypotyroideaism (underaktiv sköldkörtel).

 

Låg proportion Natrium/Magnesium Na/Mg:

Profilen pekar på en minskad binjurebarkfunktion.

 

Hög proportion Kalcium/Magnesium Ca/Mg:

Kalcium och magnesium bör alltid befinna sig i korrekt inbördes balans. Överskott av kalcium i förhållande till magnesium kan minska kroppens magnesiumfunktion, trots att magnesiumvärdet i sig är högre än vad som är önskvärt. Detta kan leda till konstant muskelspänning.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


25/9 2012 - ZINK

 

Vet inte om det har någon betydelse men jag gjorde en Hårminiralanalys år 2007. Där hade jag ett högt värde på Zink. Hittar denna text på Wikipedia när jag läser om Kortisol:

 

Det (läs kortisol) har en negativ korrelation med zink, varmed högre zinkvärden sänker kortisolet

både temporärt och kroniskt.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


16/9 2012 - NU HAR MIN MARATONFÖRKYLNING BÖRJAT FÖR SÄSONGEN

 

Ända sedan min dotter föddes år 2003 har jag varje år från september-mars en konstant pågående kraftig förkylning med hosta och halsont. När jag är någorlunda "frisk" från den ena så åker jag på nästa. Ni fattar själva hur oerhört jobbigt detta har varit genom åren när man på detta lägger alla mina andra symtom... Som tur är har ju många av mina andra symtom blivit mycket bättre eller helt försvunnit i dagsläget.

 

När jag var liten så var jag ett så kallat "öronbarn". Jag vet inte hur många öronin-flammationer jag hade men de var många. På den tiden stack man hål på trumhinnan så att varet kunde rinna ut. Jag såg ut som en mumie inlindad i gasbinda. Jag har oxå p g a detta käkat enormt många penicillinkurer. Även innan dottern föddes så kändes det som om jag var jag oftare förkyld än andra. Förkylningarna var även då långvariga.

 

Jag har min egen teori kring detta, vet inte om det stämmer. Eftersom min kropp inte själv har fått möjlighet att läka p g a penicillinet så har den inte heller fått bilda några antikroppar och att det är därför som jag är så känslig. En annan sak som är konstig. Jag har bara haft feber en enda gång i hela mitt liv och det var när jag hade njurbäcksinflammation. Jag vet att min läkare sa till mig när jag var liten att eftersom jag inte får feber så tar det längre tid för min kropp att bli frisk. Hittade följande intressanta text på nätet:

 

Varför får man feber när man är sjuk?

Man får feber när kroppens försvarsmekanismer arbetar mot sjukdomen. När man blir sjuk sänder kroppens immunförsvar ut olika ämnen i blodet för att bekämpa sjukdomen, som till exempel kan vara orsakad av bakterier. En del av ämnena som ingår i immunförsvaret orsakar en höjning av kroppstemperaturen, och man får feber. I de flesta fall får man inte feber av själva sjukdomen, utan av kroppens försvar mot den. Mycket tyder på att febern hjälper till att motverka många sjukdomar. En av de vanligaste försvarsmekanismerna i kroppen, T-cellerna, fungerar bäst vid temperaturer mellan 38 och 40 grader. Hög kroppstemperatur gör också att många sjukdomsalstrande organismer får svårare att föröka sig och sprida sig vidare i kroppen. Kroppens normala temperatur är cirka 37 grader.

 

Ständigt denna Vessla... Jag menar mitt immunförsvar :) Min senaste och sjätte läkare i Sverige, var i alla fall klok nog och låta mig ta blodprov på Immunglobulin. Detta test skulle tydligen visa om mitt immunförsvar var kasst - men det var det inte. Märkligt nog så visade detta blodprov normalt.

 

Då kommer vi osökt tillbaka till KORTISON. Se antecknigar längre ner från 6/5.

 

"Physiological levels of cortisol are essental for good health as it bolsters your immune system,

increasing your resistance to infections and inflammation."

 

Som jag sagt tidigare så vill London inte ge mig hydrokortison p g a "severe side effects" men jag jobbar på att övertyga min senaste läkare + kollar upp andra utvägar.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


17/8 2012 - BÅDE UPPRÖRANDE OCH BRA

 

Fick ett mail idag ifrån Vitaminbutiken.se, har beställt 5-HTP från dem ett par gånger. Såhär skriver dom:

 

Bäste Kund,

Vi skriver till dig därför att du vid något tillfälle köpt kosttillskott produkten Lamberts 5-HTP (5-hydroxytryptofan) hos oss. Trots att USA, Kanada, Storbritannien och de flesta andra EU länder klassificerar denna naturligt förekommande aminosyra som ett kosttillskott, eftersom det härstammar från en bönväxt (Griffoniabönan), har Sverige valt en annan väg. Tyvärr har vi blivit informerade av Läkemedelsverket att de nu slutgiltigt beslutat att klassificera detta naturligt förekommande näringsämne som ett läkemedel. Det finns i dagsläget inga registrerade läkemedel med 5-HTP i Sverige så vi ska naturligtvis titta på registreringsprocessen men detta kommer att ta lång tid. Därför måste vi tyvärr dock från och med den 1 September 2012, tills vidare, att upphöra med all försäljning av denna produkt. Läkemedelsverkets beslut går bara att överklaga i domstol och det har vi för närvarande inte resurser att göra. Slutligen vill vi ställa en förfrågan till er som kund. Om någon av er är jurist eller känner någon jurist som skulle kunna hjälpa oss att se över EU lagstiftningen kring huruvida ett enskilt EU-land kan omklassificera ett kosttillskott till att bli ett läkemedel, trots att andra EU länder vidhåller att det är ett kosttillskott, så vore vi tacksamma om ni kunde höra av er.

 

Samma sak hände med Hormoni för ett tag sedan när de tvingades att sluta sälja ProgesterAll i sverige. Jag tycker att det som Läkemedelsverket gör är lite smaklöst. Men det är väl oxå bra att de har börjat uppmärksamma sådana produkter som får oss med hormonell obalans att må bättre. Eller?


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


16/8 2012 - ÖRONGODIS

 

Dr Hotze ifrån Texas USA är ju som ni alla kanske har märkt min stora idol. Här kan ni lyssna på en snutt ifrån ett av hans radioprogram. En sådan underbart trevlig och förstående man! Varför finns det inga sådana här doktorer i u-landet sverige?

 

Jenni´s Story


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


15/8 2012 - LAGT TILL YTTERLIGARE SYMTOM PÅ MIN LISTA

 

Kom på att jag har en sak till som Dr Hotze pratar om i sitt klipp om "Four Ways To Diagnose Hypothyroidism" (se under Länkar) och det är: enlarged tongue or scalloping. Bilden är lite osmaklig kanske men det får ni stå ut med :) Någon som har samma sak tro? Klicka här för Dr Hotzes lista över symtom på Hypo..-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


19/7 2012 - MIN SÖMN UNDER SEMESTERN

 

Under semestern får min kropp ÄNTLIGEN möjligheten att sova ordentligt. Denna semestern funkar sömnen extra bra p g a:

 

  • Dottern är nu nio år och vaknar inte klockan sju jämt och ständigt, hon sover till nio-tio - prisa gud.


  • Detta är första semestern med Melachron (melatonin), började ju med detta för ett halvår sedan. Återigen - prisa gud - för detta underverk!


  • Skulle jag mot förmodan vakna vid tre-tiden med andan i halsen kan jag efter att ha legat och vridigt mig i en timme eller två somna om eftersom jag är ledig och inte behöver gå upp 06:25. I övrigt sover jag i eget rum, maken och jag har helt olika "tider".

 

Under denna semestern märker jag oxå att min kropp behöver nio-tio timmars sömn vilket är en omöjlighet att få när man jobbar, har småbarn osv.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


19/6 2012 - NU FINNS DET ORALT BIOIDENTISKT PROGESTRON I SVERIGE!

 

Mia Lundin skriver på sin Facebooksida Kaos i Kvinnohjärnan:

 

Wohoo! Nu finns det oralt bioidentiskt progesteron i Sverige. Du kan få det på licens från läkemedelsverket. Bifogar mall att ta med till doktorn! Tack Dr. Hybbinette och personal på Hormonelle kliniken som jobbat med detta i flera månader! Ladda ned mallen och ta den till din läkare som fyller i och skickar in sen tar det bara ett par dagar och du får det i brevlådan. Ladda ner från min hemsida.

 

Klicka här för att komma till mallen.

 

Jättebra! Men... svenska kvinnor har fortfarande problem med att ÖVERTYGA läkaren/frågetecknet framför dem att det är just hormonell obalans som de lider av och inte depression eller att de håller på att tappa förståndet. Vi får nog vänta i 20 år innan varenda läkare i hela sverige har accepterat detta tillstånd, tyvärr.

 

Har kollat med Mia och det orala progesteronet tar man i klimakteriet tillsammans med östrogen... Krämen är fortfarande bäst i förklimakteriet.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


18/6 2012 - ARMOUR THYROID = -5 KG

 

Gött! Nu har jag tappat 5 kg tack vare Armour Thyroid! Har ju knaprat dem sedan november 2011. Jag har gått sakta men stadigt neråt hela tiden. Jag har alltid vägt 60 kg men helt plötsligt var jag sommaren 2011 uppe i 66,6 kg vilket inte var så himla kul. Nu när min kropps "metabolism" funkar bättre är vikten en av grejerna som har rättat till sig. Andra saker är ju t ex: fryser inte lika mycket, magen funkar bättre, tappar inte lika mycket hår + att hjärnan känns klarare.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


28/5 2012 - KUL OCH BRA FILMER OM HYPOTYREOS OCH FÖR LITE KORTISOL


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


7/5 2012 - SVENSKA KVINNOR BEHÖVER INTE MER SYNTETISKT!!

 

Aftonbladet skriver idag återigen hur bra syntetiska läkemedel är för svenska kvinnor med PMS. Nu finns det något nytt PMS-piller tydligen. Vakna upp sverige! Vi vill inte ha mer droger! Vi vill ha bioidentiska hormoner!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


6/5 2012 - TROR DETTA KAN VARA DEN PUSSELBIT SOM SAKNAS FÖR MIG

 

Jag mår ju SÅ mycket bättre idag än vad jag gjorde HT 2010 då jag höll på att ge upp fullständigt. Då ville bara lägga mig ner på soffan och aldrig resa mig igen :)

 

Min nya idol är ju som ni har märkt Dr Hotze. Här kommer en text ifrån hans hemsida:

 

At Hotze Health & Wellness Center, adrenal fatigue treatment is facilitated using physiologic, subreplacement doses of bioidentical cortisol to supplement your adrenal glands. When your adrenal glands become exhausted, your natural cortisol levels drop significantly. Cortisol is your naturally occuring stress hormone. A young, healthy person produces 20-30 mg of cortisol per day. Physiological levels of cortisol are essental for good health as it bolsters your immune system, increasing your resistance to infections and inflammation. At Hotze Health & Wellness Center, adrenal fatigue treatment usually begins with a starting dose of slow-release bioidentical cortisol of 1.25-2.5 mg per day and the dosage adjusted incrementally as symptoms warrant. Cortisol is also important in promoting the assimilation of both thyroid and sex hormones by the cells of your body.

 

In addition to bioidentical cortisol, dehydroepiandrosterone (DHEA), another hormone produced by the adrenal glands is also an important part of our approach to adrenal fatigue treatment. Levels of DHEA peak in young adulthood and then begin to decline. When blood levels are low, supplemental DHEA often enhances energy, immunity, and libido.

 

By supporting your adrenals you will be able to not just survive the day, but actually thrive and enjoy it. You will be able to handle not only life's small nuances, but the curve balls as well. When your adrenal hormones are in balance your immune system will have what it needs to fight infection rather than succumbing to every germ that comes your way. At Hotze Health & Wellness Center it is our joy to put the potential back in your body and you back the driver's seat.

 

London vill inte skriva ut hydrocortinsone p g a "severe side effects". DHEA får jag ju redan från dem! Jag har även tagit reda på att The Specialist Pharmacy tyvärr inte tillverkar bioidentisk kortison.

 

Hittade denna text på nätet:

 

What is the difference between bioidentical cortisol and synthetic corticosteroids produced by drug companies? Bioidentical cortisol is biologically identical to the naturally occurring cortisol produced by your body. Corticosteroids are medications that mimic the effect of cortisol, such as cortisone and prednisone. Very high pharmacologic doses (50-300mg/day) of synthetic corticosteroids such as Prednisone have severe adverse effects because they mimic an overproduction of cortisol by the adrenal glands.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


30/3 2012 - DET ÄR SKILLNAD PÅ NORMALVÄRDEN OCH NORMALVÄRDEN

 

Mia Lundin säger att normalt progesteron är mer än 60 nmol/L och skall testas dag 21-24 i cykeln. Min läkare i London säger att man även skall tittta på förhållandet mellan Östrogen och Progesteron. Innan jag började med bioidentisk progesteronkräm låg mitt värde på 37,9 och det är enl. svenska läkare normalt. Hhhmm det är något som inte stämmer eller? Mia säger oxå att DHEA-S skall vara mellan 5.4-8.1. Mitt låg på 3.2 men jag hade tvåa i matte när jag gick ut gymnasiet så det är kanske jag som är kass på siffror, eller? Skämt å sido, vad säger man - helt makalöst.

 

Kvinnor som lider av hormonell obalans stångar sig blodiga hos läkare efter läkare och försöker med sina sista krafter försöka förklara för "frågetecknet" framför dem att de inte alls mår bra trots att de ligger inom referensvärdet - det svenska alltså.

 

Svenska läkare kanske tror att symtomen försvinner bara för att Sverige har lägre referensvärden än andra delar av världen... Och dom verkar framför allt tro att alla symtom försvinner som i ett trollslag bara för att de talar om för oss att alla blodprover ser helt normala ut...

 

Det är dags att Sverige accepterar tillståndet Hormonell Obalans!!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


20/3 2012 - DR HOTZES BOK!


Jag har fått hem Dr Steven F. Hotzes bok: Hormones, Health And Happiness. Har beställt den från USA, helt slut överallt. En fröjd att läsa!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


14/3 2012 - BLÅSIGT VÄDER

 

Efter ett par dagar med blåsigt väder kan jag äntligen få ro igen. Vaknar upp utan väder-huvudvärk och kan andas ut. Ute är det lugnt och stilla och solen skiner. Trycket är på väg upp igen. Får ju även en extrem smärta i nacken och axlarna och jag HATAR verkligen denna förbannade väder-värk. Har prövat olika smärtstillande men inget funkar. Någon som har något bra tips?

 

Vill du veta mer om varför man kan få så mycket besvär av väderförändringar?

 

Läs boken: Hur vädret påverkar din hälsa av Manfred Kaiser.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


23/2 2012 - INTRESSANT FÖRELÄSNING MED MIA LUNDIN IGÅR

 

Tack Mia för en jättebra föreläsning i Göteborg och tack för att du lyfte fram min hemsida! Den är till för att hjälpa andra kvinnor i samma situation. Till dig som var på föreläsningen: tveka inte att ta kontakt med mig om du har frågor om mina upplevelser. Jag har bestämt för att göra allt jag kan för att stötta er.

 

Alla andra är självklart oxå välkomna!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


16/2 2012 - MIA LUNDIN I SVENSK TV

 

Klicka på bilden för att titta på när Mia Lundin var med i TV4 och programmet Efter tio med Malou von Sivers.Gynekologen Viveca Odlind sitter och hoppar i soffan av otålighet... Sverige i ett nötskal.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


4/2 2012 - PRIVAT LÄKARMOTTAGNING FÖR HORMONELL BALANS!

 

Finns nu i Stockholm. Heja, heja! Kämpa på! De samarbetar med Mia Lundin.

 

Klicka för att komma till Hormonelle.se


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


25/1 2012 - MERA HORMONER + MAGEN

 

BILD 1.

Nu har jag även fått Testosteronkräm ifrån min läkare i London. Både mitt blodprov och mitt salivtest visar ju låga värden. Detta är ingenting som svenska läkare bryr sig om men det är ju tur att andra delar av världen visar lite mer framåtanda!

 

BILD 2.

I övrigt kan jag rekommendera Lactiplus för att få ordning på magen!

 

BILD 3.

En annan STOR förbättring är att jag nu ÄNTLIGEN får sova de flesta nätter HELA natten utan att ständigt vakna och inte kunna somna om. Miraklet heter Melachron/Melatonin. Melatonin är förbjudet i sverige men återigen... tur att andra delar av världen...

Köp dina hormoner, vitaminer och mineraler och andra tillskott från UK!

Här kan du oxå köpa hormoner, vitaminer och miniraler.

Chihuahua Kennel

Independent Forever Business Owner

Accessoarer till Barn, Baby och Ungdom!

Välkommen att besöka min webbshop.


Behöver du Tips och Råd?


Välkommen att boka Samtal med mig!


1 timme = 200 kr