Hormonell

    Obalans

* P r o v e r *


Jag har under många år (före London 2011) testat olika alternativa behandlingsformer för att bli av med mina besvär. Det har varit allt ifrån massage, zonterapi, akupunktur och homeopati till botox. Ingenting hjälper. Hade jag inbillat mig att jag var sjuk så hade jag ju oxå kunnat inbilla mig att allt som jag testat hade hjälpt... Självklart har jag även varit hos olika läkare för min migrän, den diffusa smärtan, mina allergiska besvär och mina ständigt återkommande förkylningar och halsbesvär. Jag var till och med patient på den numera stängda Migränkliniken i Göteborg hos Professor Carl Dahlöf under ca fem år. Varenda gång jag var där så tjatade jag om mina hormoner men det enda han kunde konstatera var att "det är en av triggerfaktorerna". Han nämnde aldrig någonting om östrogendominans och för lite progesteron...

 

Jag har aldrig tagit ett samlat grepp och radat upp alla mina symtom men tog mod till mig och gjorde detta hösten 2010. Jag kände mig som en gnällig kärring när jag noggrant gick igenom alla mina krämpor. Tyvärr fick jag en trist respons och knappt något medlidande alls. Trots att det var en kvinnlig läkare jag träffade. Jag summerade det hela med att det nu har gått så långt att jag knappt orkar arbeta längre och att det snart kanske slutar i en sjukskrivning eller förtidspensionering.

 

Detta fnyste den kvinnliga läkaren bara åt och sa att det skall mycket till för att man skall bli sjukskriven...


Efterhand lärde jag mig mer och mer om mina problem och jag upptäckt att det finns ett enormt glapp inom svensk sjukvård. Det är inte jag som är tokig, deprimerad eller hypokondriker utan läkarna som saknar kunskap om hormonell obalans. Den här typen av besvär får 0 uppmärksamhet inom svensk sjukvård. Vi läggs i facket gnällig PMS-kärring och förväntas stå ut med våra plågor eftersom de inte klassas som "någon sjukdom". Det konstiga är dock att vi har väldigt många kvinnliga läkare inom svensk sjukvård. Vad gör dom? Lider i det tysta?

 

I maj 2012 var jag hos läkare nr 6 i Sverige. Hans kunskaper låg tack och lov en bit över de andra fems. Honom kunde jag resonera med! Han erkände i stort sett alla mina symtom och hade tidigare träffat kvinnor med samma problem. Han konstaterade dock att Sverige i stort ännu inte har kommit dithän. Det saknas forskning sa han. Jag kontrade med att säga att det är väl bara att sätta igång. Varsågod, du har ett bra exempel framför dig!

Det va dock inget som han orkade nappa på.


BLI INTE förvånad om du stöter på ett enormt motstånd, okunskap, avsaknad av empati eller 0 koll på vilka blodprover som ska tas och när i din cykel de ska tas.


Klicka här för att se vilka BLODPROVER som är ett måste. Om din läkare vägrar att låta dig ta dem så rekommenderar jag werlabs.se Och om din läkare fnyser åt werlabs.se så meddela hen att dessa blodprover tas på exakt samma ställen som man alltid tar prover, dvs på sjukhus och vårdcentraler.

Av exakt samma personal...
BLI HELLER INTE förvånad om din läkare ler med hela ansiktet och ser nöjd och glad ut när hen talar om att alla dina blodprover ser bra ut och är inom referens.

Va skönt! Du är frisk! Nä, skulle inte tro det.

Som tur är finns det läkare utanför Sveriges gränser som lyssnar på dig och tar dina symtom på allvar!


Jag och min idol Dr Hotze. Han ville absolut träffa mig när han fick reda på att jag rest ända vägen ifrån Sverige för att besöka hans klinik.

Jag försöker se glad ut men jag va supertrött efter resan och hade tyvärr sprängande migrän.


Det borde vara straffbart att tala om för en patient att man är frisk bara för att blodproven ser bra ut. De flesta läkare struntar i symtomen och verkar tro att bara för att blodproven ser bra ut så försvinner alla krämpor som du tidigare räknat upp som i ett trollslag. Det som händer sen är oftast att du blir erbjuden smärtstillande, antidepp eller sömnmedicin - allt för att maskera dina besvär.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

De största misstagen som blev gjorda på mig när det gäller blodprover är följande:


Morgonkortisol: referens i Sverige är 200-800 nmol/L

Trots att trötthet var ett av mina största problem och jag hade ett värde på 226 så tyckte läkaren självklart att du är inom referens - allt ser bra ut. Detta var år 2010. Under åren som följde hade jag fortsatt låga värden under 400.


Östrogendominans: det är mycket vanligt med Östrogendominans. När kvinnan närmar sig klimakteriet minskar Progesteron i förhållande till Östrogen. Det är inget hittepå - så funkar den kvinnliga kroppen. Punkt. I klimakteriet är det tvärtom - du har du för lite östrogen. Ingen av mina läkare eller gynekologer hade den blekaste aning om att blodprov på Progesteron och Östradiol tas ca dag 21-24 i cykel för att se hur de förhåller sig till varandra. Det vet inte heller att ordet Östrogendominans existerar eller vilka följder det får.


Low Thyroid/Hypotyreos: hypotyreos visar sig inte alltid i blodproven. Man kan ha någorlunda bra värden på TSH, fritt T4 och fritt T3.

Det handlar om vad som händer på CELLNIVÅ.

Jag och min doktor, Dr Sheridan när jag var på kliniken i Houston USA i april 2017. Trött efter den långa resan och med sprängande migrän tyvärr...

Köp dina hormoner, vitaminer och mineraler och andra tillskott från UK!

Här kan du oxå köpa hormoner, vitaminer och miniraler.

Chihuahua Kennel

Independent Forever Business Owner

Accessoarer till Barn, Baby och Undomar!


Behöver du Tips och Råd?


Välkommen att boka Samtal med mig!

Klicka HÄR


1 timme = 200 kr

Installera Appen Titus Loyalty App - Referral name: hillstedt

Få rabatter och erbjudanden av anslutna Handlarna.